Norway Live produserer Informasjonsbasert-Live-TV (IBL-TV). En form av sakte-tv.

De fleste programmene er på lufta 24 timer i døgnet og kan benyttes i alle kanaler. Norway Live tar ansvar for alt nødvendig produksjonsutstyr og håndterer distribusjon.

Kanalen utvikler egne programmer, eller bistår programpartnere med alt fra konseptutvikling, innhold og produksjon, til kreativ distribusjon.

Programmene skal kunne vises til enhver tid; på alt fra ulike nettsider, til skjermer på togstasjoner og hoteller, eller hjemme i TV-stuen. Med en skreddersydd distribusjon treffer programmene et ønsket marked, med høy dekning og frekvens.

Kultur og natur fra Norge

Programpartnere er ulike aktivitetstilbud som ønsker å hele tiden ha oppdatert innhold å vise til. Men også kommuner og destinasjonsselskap som ønsker å løfte frem sine enestående konkurransefortrinn.

Unikt innhold

Daglig leder i kanalen, Pål Andreas Gjersøe, mener at de har funnet en balanse mellom godt innhold til forbruker og relevant informasjon fra programpartnere.

– For det første er sendingene oppdaterte og aktuelle til enhver tid. Det har både en merkevarebyggendde og direkte salgsutløsende effekt for avsenderen av programmene. La oss si du sjekker inn på et hotell som turist i Bergen. I resepsjonen ser du «Bergen LIVE» med en direktesending fra Akvariet, og på hotell-tv blir du liggende så se på den flotte utsikten fra Fløyen… fordi været er så (sjeldent) flott – kanskje du til og med tar turen opp? Det er en unik måte for en kommune å fronte USP og løfte frem aktivitetstilbud, for igjen å løfte turistvirksomhet og lokal stolthet.

Og folk ser på.

– Vi vet at vi har truffet en nerve. Direktesendt innhold gir en stoppeffekt foran ferdiginnspilte reklamevideoer. Programmene har i gjennomsnitt 7 minutters seertid fra sine 50.000 abonnenter på Youtube. Selv på utendørsskjermer blir folk stående å se. Hos RiksTV, Altibox og Telia lineært ligger snitt seertid på over 1 time. Distributørene melder at det kun er nyheter og sport som holder deres seere lengre.

Programmene produseres ved å automatisk skifter mellom ulike kameraer, som er plassert ut ulike steder. Og innholdet deles opp og spres overalt.

– Noe av det jeg mener er unikt med Norway Live, er hvordan hver enkelt av våre programpartnere kan trekke ut «sin del» og benytte dette som de selv ønsker. Vi bistår derfor våre partnere med øvrig distribusjon. Vassfjellet Vinterpark har benyttet sin del til kinoreklame i Trondheim, og i Oslo har Tryvann sendt LIVE-reklame i sentrum.

Norway Live har en rekke flotte programkonsepter. «Utsikt» er et program som roterer mellom kameraer plassert rundt på utsiktspunkter i hele Norge. «Fyr til Fyr» fra ulike fyr langs kysten, presentert av Kystverket. «Oslo LIVE» med informative utsiktsbilder fra Oslo. «Marka LIVE», med Skiforeningen. Og sist men ikke minst «Ski-TV», som roterer mellom over 20 ulike alpinanlegg. Her har alle deltagere hvert sitt LIVE-program. «Vassfjellet LIVE», «Hafjell LIVE», «Skimore LIVE», osv. Programmet «Ski-TV» har over 500.000 seere hver uke.

Norway Live tror på et større marked, både i Norge og utlandet. 

– Norway Live er jo enda nytt, men vi måler verdi i alle ønskede ledd på innholdet vi produserer. Det har vært noe utfordrende markedspenetrasjon, men med konseptbevis hos ulike aktivitetstilbud er det nå enklere med utbredelse i andre ønskede markeder. Vi ser at dette funker, og da er det bare kreativiteten som setter begrensninger for hva vi kan lage, fortsetter han. Med et SaaS produkt på trappene er heller ikke geografi en begrensning. Og da begynner dette å bli spennende, avslutter Pål Andreas.

Ta gjerne kontakt på post@norwaylive.TV for mer informasjon.